LinkedIn connecties…

Vogelverhalen van Marieke…

Op LinkedIn is Marieke Smit 1 van mijn connecties. Ze schrijft heerlijke verhalen over haar werk in de gehandicaptenzorg maar ook vermakelijke vogelverhalen met de #TuinVanMarieke. Dat inspireert me regelmatig tot een vogel illustratie.

 

 

Een foto die voorbij komt…

Op sociale media zie je wel eens foto’s voorbij komen die je raken. Een foto van een bejaard stel, nog helemaal innig omarmd. Dat zorgde voor deze ‘studie’ van 3 verschillende stijlen.

Illustratie ijsbeer

Soms zie ik een foto en begint het meteen te kriebelen. Mijn nicht Corrie maakte deze leuke foto bij de Kunsthal in Rotterdam. Ik vond de pose van de ijsbeer zo aandoenlijk en zag in mijn hoofd meteen een aantal ijsberen en ijsschotsen opkomen. Rechts dan uiteindelijk de illustratie als eindresultaat.

 

Profielfoto met illustratie

Wilma Mulder, onder andere van  www.taleswapper.com deelde een nieuwe profielfoto op LinkedIn. Het grote witte vlak vroeg gewoon om illustraties! Ik vind het zo leuk dat ze  in 4 verschillende richtingen activiteiten onderneemt. Dus dat vroeg om vier verschillende Wilma’s op haar schouder.

 

Illustratie van een foto

Teun de Vries van www.culinair-onderonsje.nl verzorgt mooie culinaire avonden bij je thuis. Hij schrijft met passie over eten maar ook over zijn kleine ventje thuis. Meestal deelt hij een foto van culinaire hoogstandjes, maar dit keer een schattige foto van twee ‘kalfjes’. Dat zorgde voor mijn illustratie van deze kalverliefde.

 

En soms ontstaat er een leuke wisselwerking. Teun kocht het prentenboek van Beer en Millie de meevliegvogel voor zijn zoon en ik mocht vervolgens een tijdje later in goed gezelschap genieten van zijn kookkunsten.