Mijn boek over somberheid is klaar! Dit boek heb ik geschreven en geïllustreerd voor kinderen en jongeren die worstelen met sombere gevoelens. Somberheid kan beginnen als een klein monstertje maar uitgroeien tot iets bijna ondraaglijks….

In dit boek kun je lezen en zien welk gedrag bij somberheid kan passen, wat mogelijke oorzaken zijn, maar misschien wel het allerbelangrijkste: er staan heel veel lichtpuntjes in!
Een mooi boek voor therapeuten, psychologen, kindercoaches, praktijkondersteuners, ambulant begeleiders, sociotherapeuten om een onderwerp als somberheid bespreekbaar te maken. Uiteraard kan dat ook door ouders zelf van een kind wat somber is.

Wil je een combi van het boek met de bijbehorende Monsterkrimpkaartjes, dan kun je dit bestellen in mijn  Webshop

Dan heb je een heel pakketje van handvatten waardoor je samen in gesprek kunt komen over dit lastige onderwerp. De Monsterkrimpkaartjes zitten in een compact blikje (kan zo mee in je tas!). 24 kaartjes met mogelijke tips of helpende gedachten om uit te proberen. Daarnaast krijg je via mail ook nog eens 6 werkbladen die je kunt printen en samen in kan vullen. En een heus signaleringsplan bij somberheid als het belangrijk is om samen afspraken te maken wat een kind zelf kan doen als het minder goed gaat en wat de omgeving kan doen. Alles overzichtelijk op één A4. 

Wil je liever alleen het boek bestellen? Dat kan in mijn webshop of bij https://print.24bookprint.com/site/userwebsite/index/id/mariet_vandemerwe

 

Fragment uit mijn boek…

Liever eerst nog wat meer een indruk van het boek?

Kijk dan dit filmpje waarin ik een stukje voorlees.

Monsterkrimpkaartjes 

In een blikje met schuifdeksel zitten 24 kaartjes.

Van 6 verschillende categorieën vind je op elk kaartje een tip of idee wat jou misschien kan helpen als je somber bent.

De Monsterkrimpkaartjes sluiten aan bij mijn boek ' met een somber monster...ben je nooit alleen!'


Via mail krijg je ook nog 6 extra werkbladen die printbaar zijn, met nog meer lichtpuntjes om uit te proberen. En ook nog een signaleringsplan bij somberheid!

Recensies over mijn boek:

Greet Dwarshuis schreef deze reactie op het boek, ze is eigenaar bij Bureaupimpelmees.nl

De recensie van het NBD Bibion is binnen!

 


Na 5 maanden geduldig zijn, kwam eindelijk de recensie binnen van het NBD Biblion. Die recensie heb je nodig als je wilt dat je boek te lenen is in de bibliotheek. Het wordt gebruikt als aanschaf informatie tekst. 

Ik ben er heel blij mee dat ‘ Met een somber monster…ben je nooit alleen! in de bieb zal staan. Want dan is het boek nog voor veel meer mensen makkelijk toegankelijk.

 

Uiteraard mag je het boek ook kopen hoor! 
Er zijn 36 boeken aangeschaft voor de bibliotheken.