Opdrachten & Projecten

Ik werk in opdracht, naast dat ik zelf producten maak. De opdrachten variëren van illustraties voor een boek tot aan banners voor LinkedIn. Van kleurplaat tot visual. Er is zoveel wat vraagt om visuele ondersteuning. Heb je een vraag over de mogelijkheden? Mail gerust:  mmm.illustraties@gmail.com

 

Twee hondjes…

‘Kun je misschien een illustratie maken met betrekking tot loopsheid?’ Mijn opdrachten lopen heerlijk uiteen qua onderwerp.

In 1 week van een loopse hond tot aan serieuze marketing strategie. Als illustrator is het niet snel saai!

Voor Maaike Blankenzee mocht ik eerder al wat opdrachten doen. Haar pagina over loopsheid blijkt het drukst bezocht. Heb jij al eens op haar website rond gekeken?
https://www.hondenles.nl

Een persoonlijke banner

Alex van Alma Filmproducties wilde graag een banner die bij hem past én bij de kleuren van zijn bedrijf past. Uiteraard met zijn logo erbij. Geen probleem voor MmM illustraties.

 

Banners op LinkedIn maak ik vaker. Want zo kun je je onderscheiden van de grote massa. En zo’n grijs vlak zonder iets kan echt niet hoor….

Het MBO Diploma spel

‘Ik wil niet gaan mopperen, maar iets positiefs om aandacht aan dit probleem te geven!’

Maaike Wagenaar is een vrouw die staat voor wat ze vindt. Ze mailt me met haar plan. Ze is een petitie gestart: Stop de onnodige examendruk voor MBO zij-instroom trajecten Zorg en Welzijn.

Ze wil een spel zodat ze op een positieve manier aandacht kan krijgen voor dit probleem. Hoe fijn zou het zijn als onnodige drempels en blokkades gladgestreken kunnen worden? Er zijn zoveel kundige mensen nodig binnen de Zorg!

En een beetje speelsheid en lol leiden niet af van het probleem. Nee, dat zorgt voor luchtigheid, ruimte om met elkaar in gesprek te komen, bewustwording van de hobbelige weg die het nu is.

Op A4 formaat een spelbord ontwerpen, dat is de opdracht voor mij. Met een opdrachtenvel van Maaike erbij/ Zodat ook de zijstromers eerlijk mee kunnen spelen. 

Hier vind je haar petitie

E-mail marketing strategie met illustraties 

Dennis van de Weerd is van Proud to Share  en Proud to Mail. Hij houdt zich bezig met de online zichtbaarheid van ondernemers. Hiervoor schrijft hij voor zijn klanten een persoonlijke e-mail marketing strategie. Toen hij mij een samenvatting stuurde van zijn aanpak in een PDF gaf ik hem feedback. Zo ontstond een gesprek en na een proef illustratie was Dennis overtuigd. Illustraties geven het net dat beetje extra. Een nieuwe vormgeving van de PDF was onderdeel van het pakket. 

Een heerlijk kerst menu mét illustratie 

Ivo kan fantastisch koken. Met Kerst pakt hij extra groot uit. Dit jaar illustreerde ik zijn smakelijke menu. Het werd een optocht van de verschillende ingrediënten. In kerstsfeer natuurlijk!

Hij kookt de sterren van de hemel…

Kijk zelf maar naar een impressie van de verschillende gerechten. Wil je hem volgen? Dat kan op zijn Instagram:

Ivo Methorst

Een persoonlijke Kerstkaart!

Voor Esther mocht ik vorig jaar al een kerstkaart tekenen\.

Bovendien had ik haar al eens getekend in een Aston Martin voor haar banner op LinkedIn. Deze twee kwamen dit jaar fraai bij elkaar in een nieuwe kerstkaart. Voorwaarde was wel dat er genoeg roze in mocht.

Iedereen weet dat als er roze in de lucht te zien is, dat de sneeuw dan elk moment kan gaan vallen toch? ;-)

De kaarten werden gedrukt en afgewerkt met een glanzende coating. Afgeleverd op het adres van Esther. Het kan allemaal bij MmM illustraties.

Esther Bekker is Personal Branding Fotograaf

Sprankelende Supervisie

Elske van der Scheer en Elise van der Giessen geven samen Korte Intensieve Sprankelende Supervisie. Dit enthousiaste duo wilde graag een schematische weergave van de 6V cyclus. Uiteraard met voldoende glitters en sprankeling. 

Wil je meer weten over dit traject?

Kijk op  Watiserwel of op Amforatrainingen.nl 

Een onderonsje bij Fijnbedraad 

Odette zocht een nieuwe naam voor een gesprek binnen haar aanbod. Het werd een Onderonsje. Oftewel een koppie koppie. De prachtige foto is gemaakt door Esther Bekker.

Een foto en illustratie kunnen mooi samengaan en elkaar versterken. Dat blijkt weer.

Meer weten over Odette? Ga naar Fijnbedraad

De foto is gemaakt tijdens een netwerk fotoshoot wandeling in Alkmaar. Lees er meer over op de website van Esther Bekker

Een aanrader om te doen!

Van foto naar illustratie!


Voor Anne Abbenes maakte ik van haar foto een illustratie.

Anne is financieel psycholoog en probeert de wereld van geld en wat het effect daarvan is op je brein uit te leggen. Ze weet alles van geldovertuigingen die al ontstaan vanaf je jeugd.

Een logo met hartjesboom

Voor Nicol Groenen ontwierp ik haar logo. Voor haar te starten bedrijf ‘kado vanuit je hart’. Haar kadootjes hebben altijd een link met de natuur. Ze maakt prachtige foto’s. Met veel zorg maakt ze van deze foto’s kadootjes.
Haar dochter schilderde ooit een hartjesboom. Deze boom werd een essentieel onderdeel van het logo. Want dat paste gewoon helemaal bij haar en haar bedrijf. Je kunt er een persoonlijk en uniek kado voor elke gelegenheid vinden!

 

Nicol kun je vinden op Instagram: kadovanuitjehart  en op Facebook: Kado vanuit JE HART.

Opnieuw aan het werk voor Joël!

 


Bewegingsagoog Joël Kruisselbrink heeft een geweldig E-book gemaakt. Ik kende Joël al omdat ik zijn logo mocht maken. Hij verzint creatieve praktische en originele dingen om oudere mensen te activeren. Hiervoor sluit hij vaak aan bij hun interesses van vroeger.

In het E-book deelt hij mooie verhalen welke zeker inspirerend zullen werken op de lezer. 20 illustraties van mijn hand kun je dus ook in het boek vinden.

De website van Joël is `bewegen is leven’ In de webshop van zijn website kun je het E-book bestellen voor 19.95.

Een kleurplaat bij de start van een bedrijf…

Voor Maaike Blankenzee mocht ik een kleurplaat maken. Er moesten in ieder geval een uil, roodborstje en een koolmeesje op. En een hek met een speciale betekenis voor Maaike. Uiteraard mocht Maaike zelf niet ontbreken mét hond. 


Maaike is sinds april begonnen met haar kersverse bedrijf. Ga je ook eens kijken op Hondenles.nl?

Weer aan de slag voor Sa-Net Woonzorg!

15 tips & tricks: hoe overleef je je eerste netwerkbijeenkomst?

Laat OMA Thuis 15 Tips Tricks PDF 2
PDF – 1,8 MB 145 downloads

 

Samen met Esther Bekker maakten we deze opsomming van 15 tips en tricks voor als het angstzweet al op je lip staat bij de gedachte aan het bezoeken van een netwerkbijeenkomst…

 

Want geloof me, je bent niet de enige die dat spannend vindt. Met deze 15 tips in je binnenzak stap je met meer vertrouwen het avontuur van een netwerkbijeenkomst tegemoet! 


Esther verzorgde de tekst en vormgeving, ik maakt de illustraties. 

Esther Bekker is Dé Mannenfotograaf! Kijk ook eens op haar website, daar vind je prachtige foto’s van haar.
https://www.estherbekkerfotografie.nl/

 Een speciaal project voor een speciale jongeman!

Werkboek ACT

 

Voor Bep Lovink mocht ik de illustraties maken voor haar werkboek ACT. ACT staat voor Acceptance  and Commitment Therapy. 

In deze dia voorstelling kun je wat voorbeelden zien uit het werkboek. Wil je meer weten over ACT en de mogelijkheden bij Bep? Dit is haar website:

https://duurzameinzetbaarheidgelderland.nl/over-bep/

 Fijnbedraad

Voor de website www.fijnbedraad.nl waren ‘buttons’ nodig. Maar Odette zou Odette niet zijn, als dat zomaar gewone knopjes zouden zijn. Dus maakt ik voor haar drie buttons waarmee je kunt klikken naar verschillende onderdelen die Odette te bieden heeft. Fijnbedraad gaat over authentiek leven en jezelf durven zijn! 
Wil jij ook een originele illustratie of zoals Odette een combi van foto met illustratie, mail me gerust! mmm.illustraties@gmail.com

El Choc logo

Voor El Choc mocht ik een logo ontwerpen.

El Choc verkoopt heerlijke brownies in talloze variaties,

Elwin stuurt ze naar je toe per post.

En geloof me, dat is genieten geblazen!

El Choc // Brownies en zoveel meer 

Logo bewegingsagoog Joël

Voor bewegingsagoog Joël Kruisselbrink mocht ik een logo ontwerpen. Hij had specifieke wensen, want hij wilde het logo op een zwarte sweater. Voorop klein en achterop groter met daarbij zijn sociale media pagina’s.

 

Uiteraard moest zijn motto verwerkt in het logo: 

bewegen is leven!

 


Opdracht voor Stichting Passend Onderwijs Nederland.

Deze stichting was in eerste instantie op zoek naar een illustratie die gebaseerd was op de Curve van Gauss. Nadat ik deze voor hen had gemaakt, mocht ik ook het logo voor deze nieuwe stichting ontwerpen. De illustratie kun je hier zien:
https://passend-onderwijs-nederland.nl/passend-rekenonderwijs


Een heel persoonlijke opdracht…

Een collega verloor haar zwager totaal onverwacht. Tijdens het verdriet en het rouwen zag haar man zijn broer voor zich hoe hij op een wolk zat samen zijn andere broer, die eerder was overleden. Eindelijk konden ze weer samen vissen. Een troostrijk beeld. Er werd mij gevraagd om een illustratie hiervan te maken, specifiek met zijn kenmerkende sikje met vlecht.

Mooi om te mogen bijdragen aan een passend afscheid!