MmM illustraties

MmM illustraties: de kracht van eenvoud!

Mijn illustraties zijn sprekend en to the point: dat wat nodig is, wordt getekend. Meer niet. Met een illustratie kan ik goed de kern weergeven van een verhaal of waar een bedrijf voor staat. Mijn illustraties kunnen natuurlijk ook jouw presentatie verhelderen & versterken. Kijk gerust rond op mijn website of mail me voor de mogelijkheden: mmm.illustraties@gmail.com

Even voorstellen...

Mijn naam is Mariët van de Merwe. In 2020 ben ik begonnen met zakelijk tekenen. Ik volgde een aantal trainingen bij Teken je Boodschap en werd enthousiast. Oorspronkelijk was het mijn bedoeling om dit alleen in te zetten in mijn werk als ambulant begeleidster. Maar ik kreeg de smaak zo te pakken dat ik ook buiten mijn werk ging tekenen. In mei 2021 ben ik overgestapt naar digitaal tekenen met Procreate. Ik besloot een eigen bedrijf te starten: MmM illustraties. 

Waar komt de naam vandaan? Ik heb een voorliefde voor illustraties die iets positiefs teweeg brengen. Dat positieve gevoel bij eten zorgt vaak voor een ' mmm...' als reactie. Dus die associatie stond me aan. Maar belangrijker is de verwijzing naar mijn namen: Mariëtte Melissa van de Merwe. Drie keer een M. De middelste M is een hele belangrijke voor me. Melissa is een verwijzing naar mijn opa Melis en bovendien kreeg mijn nichtje Kelly ook deze tweede naam. Mijn nichtje is een inspiratie voor me op creatief gebied. Uit de gekozen naam mag blijken hoe belangrijk familie en mijn gezin voor me is.

 

De recensie van het NBD Bibion is binnen!

Na 5 maanden geduldig zijn, kwam vorige week de recensie binnen van het NBD Biblion. Die recensie heb je nodig als je wilt dat je boek te lenen is in de bibliotheek. Het wordt gebruikt als aanschaf informatie tekst. 

Ik ben er heel blij mee dat ‘ Met een somber monster…ben je nooit alleen! dus over een tijdje in de bieb zal staan. Want dan is het boek nog voor veel meer mensen makkelijk toegankelijk.

 

Uiteraard mag je het boek ook kopen hoor! Ik hou jullie op de hoogte wanneer de boeken daadwerkelijk aangeschaft worden door bibliotheken.

Mijn eerste boek is een feit!

Met een somber monster…ben je nooit alleen!
Mijn boek is gepubliceerd. Wat een mooi moment. Een boek voor kinderen en jongeren over somberheid. De illustraties zijn leidend, de tekst ondersteunend. Nieuwsgierig? Bekijk dan het inkijkexemplaar.
Hier vind je meer als je het boek wilt bestellen.

 Fijnbedraad

Voor de website www.fijnbedraad.nl waren ‘buttons’ nodig. Maar Odette zou Odette niet zijn, als dat zomaar gewone knopjes zouden zijn. Dus maakt ik voor haar drie buttons waarmee je kunt klikken naar verschillende onderdelen die Odette te bieden heeft. Fijnbedraad gaat over authentiek leven en jezelf durven zijn! 
Wil jij ook een originele illustratie of zoals Odette een combi van foto met illustratie, mail me gerust! mmm.illustraties@gmail.com

El Choc logo

Voor El Choc mocht ik een logo ontwerpen.

El Choc verkoopt heerlijke brownies in talloze variaties, Elwin stuurt ze naar je toe per post. En geloof me, dat is genieten geblazen!

El Choc // Brownies en zoveel meer 

Logo bewegingsagoog Joël

Voor bewegingsagoog Joël Kruisselbrink mocht ik een logo ontwerpen. Hij had specifieke wensen, want hij wilde het logo op een zwarte sweater. Voorop klein en achterop groter met daarbij zijn sociale media pagina’s.

 

Uiteraard moest zijn motto verwerkt in het logo: 

bewegen is leven!

 

Een mooie opdracht!
Voor het boek Gewoon Speciaal, kijken vanuit kindperspectief mocht ik de illustraties verzorgen.

Het boek bestaat uit praktijkverhalen uit het speciaal onderwijs. De schrijver Bart Heeling is een inspiratie als het gaat om omdenken en een positieve en respectvolle benadering van kinderen.

Het filmpje geeft een indruk hoe een illustratie tot stand kan komen.

https://www.mmm-illustraties.nl/gewoon-speciaal

 

 

Opdracht voor Stichting Passend Onderwijs Nederland.

Deze stichting was in eerste instantie op zoek naar een illustratie die gebaseerd was op de Curve van Gauss. Nadat ik deze voor hen had gemaakt, mocht ik ook het logo voor deze nieuwe stichting ontwerpen. De illustratie kun je hier zien:
https://passend-onderwijs-nederland.nl/passend-rekenonderwijs

Een heel persoonlijke opdracht…

Een collega verloor haar zwager totaal onverwacht. Tijdens het verdriet en het rouwen zag haar man zijn broer voor zich hoe hij op een wolk zat samen zijn andere broer, die eerder was overleden. Eindelijk konden ze weer samen vissen. Een troostrijk beeld. Er werd mij gevraagd om een illustratie hiervan te maken, specifiek met zijn kenmerkende sikje met vlecht.

Mooi om te mogen bijdragen aan een passend afscheid!

 

 

 

 

Hier een impressie van de illustraties die ik maakte in het kader van Inktober 2021. In deze challenge krijg je elke dag een woord waar je een tekening bij mag maken….


In deze diavoorstelling een kleine impressie van mijn illustratie stijl. In mijn producten vind je vaak een combinatie van een quote met een illustratie, altijd met een positieve boodschap!

Ik werk uiteraard ook in opdracht. Van een praatplaat, sjabloon of logo tot aan een illustratie voor jouw boek, website of presentatie. Mail gerust voor meer informatie: mmm.illustraties@gmail.com